اول آذرماه بزرگداشت مردی از جنس بخشش و گذشت است. کسی که همه زندگی‌اش را وقف مردم کرده است. پهلوانی لقبی است که مردم او را با آن می‌شناسند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی مدارس کرمان مهندس هدایتی مدیرکل نوسازی مدارس کرمان، ضمن تبریک سالروز تولد بزرگ خیر کرمانی پهلوان عطا احمدی به وی ، خانواده ایشان ، جامعه فرهنگی و خیری ، گفت: عطا احمدی، معلم ۸۷ ساله کرمانی آیینه تمام‌نمای جوانمردی است؛ او خودش هیچ خانه، خودرو و حتی تلفن همراهی ندارد، کسی که همه زندگی‌اش را وقف مدرسه سازی کرده است. پهلوانی لقبی است که مردم او را با آن می‌شناسند.

 خیر مدرسه‌سازی که در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کند 

 وی ادامه داد: پیشکسوت فرهنگی عطا احمدی، پهلوان ۸۷ ساله کرمانی که تا کنون بیش از ۲۸۵ مدرسه در استان کرمان ساخته است، سال‌ها قبل و پس از مرگ همسرش خانه‌اش را نیز تبدیل به مدرسه کرده و خود هم اکنون در اتاق استیجاری زندگی می‌کند.

 هدایتی گفت: در پرونده درخشان عطا احمدی، ساخت حدود ۲۸۵ باب مدرسه با هزاران مترمربع فضای آموزشی، تأسیس مجموعه پیشرفته سرای سالمندان کرمان با گنجایش ۱۶۰۰ سالمند، ساخت جاده کوهستانی به طول ۱۲کیلومتر و آبرسانی و برق‌رسانی به روستاهای «کوهپایه» کرمان با همکاری سازمان جهادسازندگی استان، ساخت بیش از ۱۳۶۰ واحد مسکونی، ساخت چندین مدرسه شبانه‌روزی، ساخت اردوگاه‌های شهید باهنر و شهید رجایی و هفت‌باغ «هینمان» در کوهپایه و ده‌ها کار عام‌المنفعه دیگر به چشم می‌خورد.

 عضو شورای آموزش و پرورش استان کرمان اذعان کرد: ‌او معلمی است که با عشق، سال‌ها در تعلیم و تربیت فعالیت کرد و حتی مرگ فرزندانش نیز باعث نشد یک روز در کلاس درس غایب باشد.

 این مقام مسئول ادامه داد: خدمات او در سال‌های اولیه انقلاب از چشمان شهیدرجایی دور نماند تا جایی که شهیدرجایی در زمان نخست‌وزیری، پس از اطلاع از اقدامات عطا احمدی در زمینه مدرسه‌سازی گفته بود: “اگر در هر یک از استان‌ها یک نفر مثل عطا احمدی داشتیم، وضع‌مان از این بهتر بود و مشکل فضای آموزشی در کشور نداشتیم”.

 عضو شورای فنی استان افزود: ‌گریزان بودن از مراسم بزرگداشت و سخن نگفتن درباره کارهایی که انجام داده خصوصیت اصلی اوست. کمتر کسی در کرمان هست که او را نشناسد. مرد مو سپیدی که با پیراهن و شلوار کرم‌رنگ سوار بر دوچرخه به پروژه‌های عمرانی در حال ساخت سرکشی می‌کند و همه آن‌ها را بر اساس نظم خاصی به پیش می‌برد.

 هدایتی گفت:وی بارها به عنوان معلم نمونه برگزیده شد، اما در بوق و کرنا نکرد و در تمام دوران خدمتش هدیه و جایزه‌ای را برای خود از هیچ کس نپذیرفت. عطا احمدی، نام متفاوتی دارد؛ نامی که نقطه ندارد، اما نقطه عطف زندگی خیلی‌ها شده است؛ نقطه امیدواری کسانی که شاید دیگر امیدی نداشتند.

 گفتنی است:عطا احمدی در حال حاضر عملیات ساخت چند پروژه بزرگ آموزشی با پیشرفت بیش از ۸۰ درصد را در شهر کرمان آغاز کرده و تکمیل مجتمع مسکونی ۱۰۰ واحدی ویژه فرهنگیان دارای بیماری صعب العلاج را با پیشرفت حدود ۵۰ درصد در دستور کار دارد.

پهلوان عطا احمدی بزرگ خیر کرمانی، یکم آذرماه ۱۳۱۵ در روستای «هینمان» در کوهپایه کرمان به دنیا آمد. ‎پدرش محمد احمدی، از طایفه حاج‌باقر و حاج‌احمد، معروف به قندهاری‌ها، همگی اهل کرمان و ساکن محله بازارشاه و محله شهر و مسجد گنج بودند. مادرش عذرا عراقی‌زاده، دختر نایب‌اصغر بختیاری بود که همراه حکام بختیاری از چهارمحال به کرمان آمده بودند.